Jag kommer aldrig att bli klarKören kommer in. Som de är. Kladdiga om händerna, mitt i ett skratt, stressen som ett flagnande presentsnöre. Halvvägs, alla färger: bicepsrött, påandrasidangrönt, en grå som inte skiljer mellan himmel och hav.

KÖREN (SJUNGER UPP): Aaaah. Ooooh. Aaah.

De ruskar på sig. Kroppen är ett meddelande.

JAG (SOLO): När jag tar miste. När jag är främmande och sträcker mig efter en mållinje. När jag är beredd och måste ge upp. Jag hittar så dåligt.

KÖREN (UNDERTILL, BAKOM):  Aaaaaaah. Ooooooh. Oooh.

JAG (SOLO): Jag vill tro att det finns en plats att vara på. Jag vill tro att det finns kraft och kapacitet. Jag vill tro att det finns någonting som kan gå i uppfyllelse. Jag vill vrida på huvudet.

KÖREN: Vrid på huvudet.

JAG (SOLO): Jag vrider på huvudet.

ALANIS MORISSETTE (SOLO): Att jag skulle vara okej även i min mest uppgivna overksamhet. Att jag skulle vara okej hela vägen genom kritiken och svartsjukan. Att jag skulle vara okej även om svaret är att jag inte vet.

KÖREN: Oooooh. Oooooh.

ALANIS MORISSETTE (SOLO): Att jag skulle vara okej även när jag misstar mig och slirar, när jag klamrar mig fast och inte glömmer. Att jag skulle få kärlek också när jag lutar mig ut ur mig själv och stupar.

KÖREN: Vrid på huvudet. Det en finns plats att vara på.

SINÉAD O'CONNOR (SOLO): Sweetheart, det är okej. Marken är fortfarande där under dina fötter och den håller och håller. Det finns inget svar på frågan, du lär dig bara att leva med den.

TRACY CHAPMAN (SOLO): Jag kan inte. Jag kan inte röra mig tillräckligt fort. Jag kan inte gömma mig och inte lyfta. Jag hör inte.

KÖREN: Aaaah. Ooo-oooooooh.

TRACY CHAPMAN (SOLO): Jag kan inte följa ljuset med blicken. Jag kan inte säga vad jag menar, inte älska rent. Jag kan inte tro att det finns vägar kvar att gå.

KÖREN: Det är okej.

TRACY CHAPMAN (SOLO): Jag kan inte tro att det är tillåtet att vara ett första försök.

KÖREN: Det är okej.

JAG (SOLO, MEDAN DET LÅNGSAMT LJUSNAR): Det är okej.

CHAN MARSHALL (SOLO): Det som kommer är bättre än det som har varit. Det finns vägar kvar att gå.

KÖREN: Det finns vägar kvar att gå. Det finns ett fält av möjligheter. Det går att få syn på det.

JAG (SOLO): Det är här det börjar.

KÖREN: Här!

JAG (SOLO): Och därför kan det börja var som helst. Ani!

ANI DIFRANCO (SOLO): Vi är gjorda för tvärstopp, hög volym och hack. Vi är gjorda för högspänning och nästa nivå. Vi är gjorda för att blöda, omfamna, klia och läka, krångla, nästan-kvävas, störta och blöda igen.

JAG (SOLO): Vi är gjorda för att störta, blöda och böja oss i vinden.

NINA SIMONE (SOLO): Vi är gjorda för kollision. Vi är gjorda för att använda allt.

JAG (SOLO): Jag rymmer förmågan att göra om och kollidera. Jag har kroppen full av existens. Jag har min röst, rytm och jag odlar nya öron med tålmodighet. Jag blossar av förgänglighet och kullkastad identitet. Jag ser på när mina händer slår ut i fång efter fång.

PATRICK WOLF (SOLO): Ge mig ovisshet! Släng hit det. Ge mig faror och olyckor! Släng hit det värsta! Släng hit det igen! Från de högsta höjderna till det brinnande innanmätet, jag har kroppen full av blod och kraft! Ge mig det.

KÖREN: Ge oss det! Vi har kroppen full av svett och kapacitet!

JAG (SOLO): Jag har god lust. Jag är full av misstag och vilja. Jag har friheten att säga det från mina lungors högsta punkter, jag har en skog av blomstrande släktträd. Jag har rest mig upp.

KÖREN: Res dig upp!

JAG (SOLO): Jag reser mig upp.

KÖREN: Högre!

JAG (SOLO): Jag reser mig upp i min fulla längd.

KÖREN: Vi reser oss upp i vår fulla längd.

PJ HARVEY (SOLO): Jag reser mig högt över marken, jag rusar. Jag är en orkan, jag tar mig fram. Jag är störst i världen, jag kan omfatta allt, jag är fem meter och jag fortsätter att växa.

KÖREN: Högre!

PJ HARVEY (SOLO): Jag sträcker mig långt förbi kronorna, planterar mig i jorden, kom igen och mät mig, jag är tio meter! Jag växer längs höjden av mitt livs hela spräcklighet.

KÖREN: Kom igen, Polly, högre!

PJ HARVEY (SOLO): Jag slår huvudet i himlen, jag spiller över, jag vrider. Jag är femtonmetersdrottningen. Jag räcker hela varvet runt!

Kören svänger från sida till sida, händerna i luften som buketter. Kroppen är en plats att vara på. Himlen höjer sig och flödar.

RUFUS WAINWRIGHT (SOLO): Ljuset störtar ut ur alla glipor. Det finns ingenting att vänta på!

JAG (SOLO): Så jag ska inte vänta längre. Jag har allt jag behöver.

KÖREN: Vi har allt vi behöver!

LOU RHODES: Det här ögonblicket. Allt jag har gjort, allt jag har känt ledde fram till det här. Jag har allt jag behöver.

TRACY CHAPMAN (SOLO): Jag orkar mig själv. Från första dagen till den sista, jag är ett första försök. Jag kommer alltid att vara ett första försök. Jag kommer aldrig att bli klar.

ALANIS MORISSETTE (SOLO): Jag har rusat fram mot en mållinje hela mitt liv. Jag har sträckt mig efter att känna mig trygg för all framtid, efter att vara hel och hållen. Jag har sträckt mig efter en röst som aldrig darrar, jag har rusat fram emot en punkt permanent fri från rädsla. Hela mitt liv har jag sprungit förbi den strålande möjligheten att aldrig bli klar, att aldrig bli klar.

KÖREN: Att aldrig bli klar.

ALANIS MORISSETTE (SOLO): Jag kommer aldrig att komma fram. Hela mitt liv kommer jag att vara sårbar och på väg, jag kommer att satsa och missa, förlora fästet och resa mig upp och aldrig vara klar.

KÖREN: Vi kommer aldrig att bli klara. Vi är gjorda för faror, smuts och för att sätta händerna mot varandras membran. Vi är gjorda för att göra misstag och för att fira. Vi är gjorda för ovisshet!

ANTONY HEGARTY (SOLO): Jag har sökt efter mina vingar, efter vingar och hög luft. Jag kommer att födas in i himlen, jag kommer att födas in i himlen som en fågel. Jag kommer aldrig att bli klar.

SINÉAD O'CONNOR (SOLO): Jag kommer att dyka. Jag kommer lära mig att sjunka. Och att simma. Jag kommer aldrig att bli klar.

MARY J BLIGE (SOLO): Jag kommer att glida längs randen av terror och resa mig upp. Jag kommer aldrig att bli klar.

JAG (SOLO): Jag kommer att finnas i ovisshet och brist. Jag kommer att häva mig framåt, försöka och fastna. Jag kommer att gå i uppfyllelse och vända tillbaka. Jag kommer aldrig att bli klar.Camilla Lekebjer | Läser andra året på Skurups skrivarlinje och frilansar som illustratör. Bor i Malmö, men kommer ursprungligen från Stockholm.