Pepparroten enligt SharksDu kan få för dig att tänka en pepparrot. Du kan få för dig många saker, till exempel att ta i trä. Du kan få för dig att det är ett tvång.
 
Ta till exempel en söndag.
 
Du kan få för dig att du behöver gå på diet och då är ju det ingen fara på taket. Som smör i solsken och glitter i viken. Du bara tänker en pepparrot.
 
Men så slutar dansen och skulpturen är klar och festen är över och du har sålt smöret och tappat pengarna och det är ett horn i sidan på den där och det ligger i fatet och du har ingen peppar.

Ta till exempel en vanlig jävla dag.

Vinden som vänt och vattnet över huvudet och fötterna på jorden och man skyr elden och lägger sig i spat. 

Du kan få för dig att det är en överenskommelse och att överenskommelsen gäller dig.
Tungan rätt i mun och gommen strax ovanför.

För å va realisstissk ä de här minn unndergång, männ de går inte präsis å ta sitt pikk å pakk å dra för jordenn ä där jordenn ä.

Att skapa en pepparrot är lättare än att tälja i smör. Först tar man dagordningen, sen tar man håret och så har man en soppa. Under natten övergår det elfenbensvita till snustandsgult. Du går upp på natten och petar i det.

Den nyfunna känslan av förmultnande har nu övergått i en frisk och intensiv morgon. Du tänker stretcha eller springa, hoppa eller ligga still. Ditt val känns lätt.
 
Berget må vara massivt men inte högt nog.
 
Nu har de blivitt chört för mäj, hela mitt liffsvärk ä chört.
Ta till exempel en måltid.

Du vill att din pepparrot ska lägga sig mot huden på underarmen och stråla av värme.
Du vill att värmen ska vandra i kroppen, hugga tag, ligga still, ta ett varv.

Ingen armstyrrka, bara vrålande äläktrisitet.

Det går snabbt och lätt och vitt och brett och skalen flyger över söndagsstassen.

Ta till exempel en försvårande omständighet. Tungan tycks ha tröttnat på sin behagliga yta. Träsmak i gommen. Dätta ä minn säd.
 
Men så slutar dansen och helgen är över och festen är slut och du ställer dig i garderoben och väntar på barken som vänder sig i vinden.Sharks | hittar, stjäl och skriver nytt. Sharks intresserar sig för humor, litteraturgenrer, psykologi och stil. Sharks är så glada att de är fler än en.